понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАДЪРЖАХА ТРИМА ТРАФИКАНТИ НА ХОРА В СОФИЯ

      При съвместна акция на ДАНС, Столичната дирекция на вътрешните работи и Дирекция „Миграция“ – МВР са били задържани трима души от алжирски, ирански и иракски произход в София за изпълнение на незаконно прехвърляне на имигранти от Афганистан, Пакистан и Близкия изток към Западна Европа. Използваните преходни територии са Турция, България и Сърбия.

      Мъжете са пребивавали в страната под предтекст кандидатстване за бежански статут, като един от тях е разполагал с жилище в ж.к. „Люлин”, където е настанявал незаконно влезли в страната чужденци преди тяхното прехвърляне.
      Председателят на ДАНС е отнел правото на престой в страната и е наредено принудително отстраняване от територията на България със забрана за влизане за срок от пет години. Мерките подлежат на незабавно изпълнение. От ДАНС са добавили, че предстои да бъдат разкрити още участници в схемата.
      Задържането на трафикантите е част от специализираната столична операция на ДАНС и МВР за разбиване на мрежи за незаконен трафик на хора, започнала на 20 май.
      Припомняме, че вчера са били заловени други двама техни колеги, организиращи незаконно прехвърляне на мигранти – иракчанин и сомалиец. Не е потвърдено дали са работили заедно. В хода на цялата операция са били задържани десетки незаконно пребиваващи лица от афганистански и от пакистански произход. Двамата, в съучастие с други лица, са създали мрежа за прехвърляне на имигранти. Организаторите бяха изгонени от страната.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ