неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      БОРИСОВ НА СРЕЩА С ПАПАТА ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

      Премиерът Бойко Борисов и водена от него делегация са на посещение във Ватикана и Италия за 23-ти и 24-ти май, по повод Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура. Днес министър-председателят беше на аудиенция при Негово светейшество Папа Франциск. Утре Борисов ще присъства на молебен в църквата „Свети Павел“ в Рим и ще се поклони пред гроба на Св. Кирил Философ.

      В първия ден от своята визита българската делегацията беше приета от главата на Римокатолическата църква по повод традиционното честване на 24-ти май. По протокол папата приема само държавни и правителствени ръководители, но за празника на славянската писменост е направено изключение за българските представители. По традиция ръководителят на българската делегация поднася символичен подарък на Негово Светейшество. Бойко Борисов подари на папа Франциск камък от гроба на Свети Йоан Рилски. Българският министърът-председател се срещна и с Държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролин.
      Българският премиер поднесе венец пред паметника на Иван Вазов в Рим, който беше открит през 2010 година от Борисов.
      На 24 май българският министър-председател ще присъства на молебен в църквата „Свети Павел“ в италианската столица. Там ще бъдат и представители на българската общност в Италия. Борисов ще вземе участие и в поклонение пред мощите на Свети Кирил Философ в базиликата „Сан Клементе“ в Рим.
      В делегацията, водена от Борисов, участват министърът на културата Вежди Рашидов и министърът на отбраната Николай Ненчев, както и няколко народни представители.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ