понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      Великобритания започва да тестува до 100 хиляди души на ден

      Британският министър на здравеопазването и социалните въпроси Мат Ханкок заяви в четвъртък, че правителството възнамерява да увеличи броя на ежедневните коронавирусни тестове в страната с 10 пъти до края на април, до 100 хиляди на ден.

      Премиерът Борис Джонсън обеща, че правителството ще отпише дълга на Националната здравна система в размер на 13,4 милиарда британски лири, натрупан през последните десетилетия.

      Според данни, публикувани в четвъртък от Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство, броят на смъртните случаи в страната от болестта на ден се е увеличил с 569 – до 2 921 души, което се превръща в национален антирекорд. Броят на заразените нараства до 33 718 души.

      На 23 март в Обединеното кралство е въведена карантина за борба с разпространението на новия коронавирус. Хората нямат право да напускат домовете си, освен ако не е абсолютно необходимо. Правителствените експерти очакват пикът да бъде достигнат до две до три седмици, но ограниченията могат да продължат шест месеца.

      Коронавирусната инфекция е открита при премиера Борис Джонсън и престолонаследника на Уелс, Чарлз, който вече се е възстановил.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ