неделя, 22.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      В АНЕВО СА ПОДГОТВЯЛИ ОРЪЖИЯ ЗА СИРИЯ?

      Американските граждани, пострадали при взрива на полигона в Анево, са тествали оръжия, които да бъдат доставени на сирийската опозиция в борбата срещу ИД. Това заяви служител от САЩ, предаде агенция „Ройтерс“.
      При експлозията на неизправен снаряд за гранатомет по време на стрелба, загина един американец, а още един беше ранен. Двама българи и канадец също пострадаха след взрива на полигона.
      Според представител на американската армия изпълнителите на САЩ готвят сделка за закупуване на оръжия, които да им бъдат в помощ за обучението на бойци, които да се сражават срещу групировката ИД. По думи на анонимния американски военен, българските гранатомети не са избрани случайно – те са използвани заради високото им качество.
      В материала на Ройтерс е цитиран и министърът на икономиката Божидар Лукарски, който заяви, че полигонът в Анево е бил нает от българската оръжейна компания „Алгънс“. Министерството обаче не е издавало разрешение на фирмата за внос или износ на оръжия, като гранатата, която е гръмнала.
      От компанията така и не са открити за коментар по темата. Посолството на САЩ в София пък са отказали такъв.
      Разследването на прокуратурата по случая продължава.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ