понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      ИД ПРОДАВАЛА МОМИЧЕТА ЗА РОБИНИ

      Млади момичета са били отвлечени от терористичната групировка „Ислямска държава“ и се продавали за минимални суми на пазарите за робини. Това показват данните от нов доклад, който е цитиран от вестник „Дейли Експрес“. Документът се позовава на разказите на избягали от плен жени.
      От историите на потърпевшите става ясно, че ИД създава робски пазари за млади жени по време на по-големи офанзиви. Броят на отвлечените момичета се увеличава. Това заяви пратеникът на ООН за сексуално насилие при военни конфликти Зайнаб Бангура.
      Групировката ИД се разраства. Към нея са се опитали да се присъединят близо 180 американци. За този проблем алармира зам.-помощникът на президента на САЩ по въпросите за национална сигурност Бен Родс, цитиран от ТАСС.
      Той заяви, че броят на европейците, които също са направили подобен опит се измерва с хиляди. Според него това би се оказало сериозен източник на тревога за европейските партньори на САЩ. По данни на Вашингтон броят на участниците в бойни действия членове на ИД варира между 20 000 и 30 000.
      В същото време беше подаден сигнал за загинал в Сирия американец, който се сражавал заедно с кюрдските сили срещу терористичната групировка, съобщи АП.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ