вторник, 24.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Ким Йо-Джонг – новото лице на Северна Корея

      Когато Северна Корея реши да се присъедини към зимните олимпийски игри през 2018 г. в Южна Корея и започна страхотен период на сближаване на полуострова, офанзивата бе посрещната от едно усмихнато лице: Ким Йо-джонг, единствената сестра на главния лидер на Северна Корея, Ким Чен-ун.

      Сега, тъй като г-н Ким заплашва да потуши крехкото разведряване с нов цикъл на военни провокации, сестра му е тази, която отново говори за нацията, този път трупайки презрение към Южна Корея – сигнал за нейното все по-дълбоко внедряване в режима на КНДР.

      „Беше отвратително да слушам речта му“, каза г-жа Ким за лидера на Юга Муун Джи-ин в изявление в сряда, като се позова на съобщението му тази седмица с призив за мир на Корейския полуостров. „Той изглежда полудял, макар че външно изглежда нормално.“

      „Затова реших да подготвя бомба от думи, за да я съобщя на нашите хора“, каза тя.

      В Северна Корея малко лидери, различни от г-н Ким Чен Ун, могат да правят подобни изявления от първо лице. Но 32-годишната г-жа Ким, която е главен говорител и координатор на политиката на брат си, притежава много повече власт, отколкото се предполага за нейната възраст и оскъдни титли: първи заместник-началник на отдела в управляващата Работническа партия и заместник – не редовен член от неговото Политбюро.

      Това я прави потенциален кандидат – дори в дълбоко патриархалната култура на Севера – да замени брат си, за когото се смята, че е на 36 години, ако той умре или стане неработоспособен.

      Систематичният възход на г-жа Ким добавя усещане за приемственост към плановете за наследяване на Северна Корея, казаха анализаторите. В Северна Корея бъдещите висши лидери трябва да изградят пълномощия като човек, който може да се изправи срещу Южна Корея и САЩ.

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ