неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      НАЙ-МАЛКО 20 УБИТИ И 15 РАНЕНИ В ГРАД КОБАНЕ

      Бойци на „Ислямска държава“ са убили най-малко 20 и са ранили 15 цивилни кюрди при нападение срещу село в района на сирийския град Кобане, съобщи Ройтерс. Сирийският център за наблюдение на човешките права посочи, че жертвите са били убити с огнестрелни оръжия и артилерийски обстрел, а сред тях има жени и деца. Петима джихадисти също са загинали.

      „Ислямска държава“ извърши и три самоубийствени атентата в Кобане в интервал от няколко часа, след като по-рано проникна в сирийския град, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Франс прес.
      Първият атентат на камикадзе с кола бомба бе извършен към 5 ч. местно време при ГКПП Мурситпинар на границата с Турция, а другите два – между 12 и 13 ч. в същата зона. До момента не е известен броят на жертвите.
      В центъра на града се водят боеве между джихадистите и кюрдските сили, които повикаха подкрепления след изненадващото нападение от тази сутрин на „Ислямска държава“, която бе прогонена от Кобане през януари. Джихадистите са се промъкнали с хитрост в града, дегизирани с униформите на кюрдските милиции „Сили за защита на народа“.
      Същевременно ислямистката групировка обезглави 12 мъже заради принадлежност към противникови бунтовнически групировки в района на Дамаск, съобщи Франс прес, като се позовава на разпространено днес видео.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ