събота, 21.09.24
16.3 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ВМА ЗАПОЧВА ДА ПРИЕМА ПАЦИЕНТИ ОТ ДНЕС

      Върнали сме 400-500 човека за няколко дни. Става въпрос за планирани пациенти, които са отложени и през тази седмица ще бъдат приети. Просто идва 1 юли и влизаме в нов месец. Като цяло въвеждането на лимити не е лошо, защото има дисциплиниращ ефект. Просто според мен е добре да има дялове в лимита за болниците. Това обяви пред bTV шефът на ВМА проф. Николай Петров.

      Генералът добави, че на ВМА не достигат на месец около 500 000 лева. „Сега за май сме на плюс, а за същото време на миналата година сме били 10 млн. лева минус. В момента ВМА е в прекрасно финансово състояние. Ако се продължава така, след време дупката в здравната система ще се изчисти”, добави шефът на ВМА.

      Попитан пак за връщането на хора, генералът обяви, че просто не е сигурно, че ако се приемат хора сега, изхарчените над лимита пари ще се платят после от касата и това е причината да има отлагане на планираните пациенти.

      Професор Николай Петров добави още, че подкрепя работата на министър Москов. „Това, което прави Москов, е добро. Ако аз бях на неговото място, бих направил същото”, завърши шефът на ВМА.

      Източник: БЛИЦ

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ