неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ИД РАЗПРОСТРАНИ ЗАПИС НА АТЕНТАТОРА ОТ КУВЕЙТ

      Най-малко 30 британци са загинали при терористичния акт в Тунис в петък, въпреки че досега официално са идентифицирани само 15.
      Припомняме, че в петък бяха извършени кръвопролитни атаки на три континента, които взеха десетки жертви. 37 души са убити при нападение на хотел в Тунис. При атентат в джамия в столицата на Кувейт беше отнет живота на 27 души.
      Един човек беше убит, а двама ранени при атентат срещу химически завод във френския град Лион.

      Вчера „Ислямска държава“ разпространи запис, за който твърди, че е на извършителя на атентата в Кувейт. Властите в Кувейт идентифицираха извършителя – Фахд ал Каба от Саудитска Арабия. Аудиозаписът е пуснат в социалните мрежи и в него предимно се цитират откъси от Корана. В него извършителят на атентата критикува шиитските мюсюлмани и че те могат да очакват отмъщение за обида на Исляма. При атентата в петък в джамия в столицата на страната загинаха 27 души, а повече от 200 бяха ранени. Това е първият атентат в Кувейт за последните 20 години.
      Най-малко 30 британци са загинали при терористичния акт в Тунис в петък, въпреки че до момента официално са идентифицирани само 15. Сред убитите има също белгийци, германци, ирландци, французи, португалци и украинци. Властите в Тунис са разпознали досега 20 от общо 38 – те убити от 23 – годишния тунизиец Сайфедин, който е открил огън на плажа пред два хотела в град Сус и 25 минути избивал безмилостно хора, преди да пристигнат силите на реда и да го ликвидират. Групировката „Ислямска държава“ пое отговорност за нападението.

      Междувременно премиерът  на Великобритания Дейвид Камерън предупреди, че джиахдистите от „Ислямска държава“ в Сирия и Ирак планират терористични атаки във Великобритания и представляват огромен риск за Запада, съобщава Ройтерс.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ