събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      СДЕЛКА С КРЕДИТОРИТЕ НА ГЪРЦИЯ ДО 48 Ч СЛЕД РЕФЕРЕНДУМА

      Премиерът на Гърция Алексис Ципрас заяви, че споразумение с кредиторите ще има до 48 часа след референдума на 5-ти юли, предаде агенция Ройтерс.

      Ципрас успокои своите съграждани, че проблемите, които имат заради затворените банки няма да продължат дълго, защото след сделката с кредиторите, финансовите институции ще отворят врати.
      В интервю за телевизия ANT1 министър-председателят заяви, че опашките пред банките в страната са по вина на партньорите на Гърция от еврозоната, които са принудили Европейската централна банка да замрази финансирането на банките.
      Ципрас е категоричен, че е готов за компромис с кредиторите. И той, и финансовият министър Янис Варуфакис са убедени, че споразумение ще има.
      Двамата представители на лявата коалиция СИРИЗА призоваха гърците да отговорят с „не“ на въпроса: „Трябва ли предложението, представено от Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд, по време на срещата на Еврогрупата на 25 юни 2015г, което съдържа две части, съставящи заедно цялостната им оферта, да бъде прието?“
      С наближаването на референдума все повече расте напрежението в южната ни съседка.
      Близо 5000 души привърженици на гръцката комунистическа партия излязоха на протест срещу правителството снощи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ