събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      ГЪРЦИТЕ ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА НА КРЕДИТОРИТЕ

      Парламентът в Гърция прие предложенията за реформи, които бяха представени от правителството пред кредиторите на страната.

      Депутатите дадоха пълномощие на кабинета на Ципрас да проведе преговори за споразумение за трета спасителна програма за следващите три години.
      Предложенията бяха одобрени от 251 депутати, 32 гласуваха против, а 8 се въздържаха.
      Десет от членовете на управляващата партия СИРИЗА не подкрепиха предложенията на правителството към кредиторите.
      След като приключи гласуването премиерът Алексис Ципрас заяви, че е получил силен мандат за приключване на преговорите, с които трябва да се постигне икономическо и социално справедливо споразумение, предаде агенция Ройтерс.
      Международните кредитори са на мнение, че предложенията за реформи в Гърция са достатъчно добри и могат да бъдат началото на нов спасителен план на стойност от 74 млрд. евро. Това съобщи източник от ЕС, цитиран от АФП.
      Междувременно повече от 8 000 души излязоха на протест в Атина с искане премиерът Ципрас да не показва вота им „против“ предложенията на международните кредитори на референдума миналата неделя на 5 юли.
      Шествието се проведе по време на дебатите в парламента по новото споразумение с МВФ, ЕЦБ и ЕК.
      Очаква се финансовите министри от Еврозоната да вземат съдбовното решение за Гърция. След срещата те ще изготвят доклад за лидерите на страните от зоната които ще се срещнат в неделя, а след нея ще се проведе обсъждане с всички 28 управляващи страни от ЕС.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ