неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ХОРЕОГРАФСКОТО УЧИЛИЩЕ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ДИРЕКТОРА СИ

      През март месец ученици въстанаха срещу директора на учебното заведение – Анна Донева. Поводът – дискриминация на паралелката по народни танци, която по думи на децата, е пренебрегвана за сметка на останалите дисциплини.
      Днес пред сградата на Националното училище за танцово изкуство отново се обявиха против ръководителя си, този път – учители. Проблемът – конкурс за избор на нов директор, който по думи на преподавателите, не е проведен прозрачно. Кандидатите за мястото са двама – досегашният ръководител Анна Донева и Мариян Василев. Никой от двамата обаче не набира нужния брой точки – 163 и така новоназначен няма. Вместо това за временен, изпълняващ длъжността, се обявява именно Анна Донева.

      Съмнителният конкурс обаче не е единствената причина за подписката на преподавателите, която те внасят в парламента и Министерство на културата още на 22 юни.

      След резултатите от конкурса и обявения протест на преподаватели, Анна Донева подава своята оставка в петък. Учителите обаче не са доволни, защото според тях, се е изчакало до намесата на медиите в казуса, за да се вземат адекватни мерки и гласът им да бъде чут.

      Новият конкурс за избор на директор вече е в ход, допълни зам.-министър Банов. Кой ще заеме длъжността на Донева, ще стане ясно на 30 август.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ