събота, 21.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОВЕДЕ СЕ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ПРЕД СЪДЕБНАТА ПАЛАТА

      Протестиращите срещу главния прокурор Сотир Цацаров блокираха движението пред Съдебната палата. На метри от тях имаше и контрапротест.

      Пред журналисти протестиращите заявиха, че не очакват Цацаров да подаде оставка, но са там, за да покажат, че има гражданско общество в подкрепа на съдебната реформа, предложена от Христо Иванов, предаде БТА.
      Те искат оставката на главния прокурор, защото той застава срещу реформата и добавиха, че един от поводите за протеста е, че Цацаров се самосезира избирателно по медийни публикации.
      Протестиращите бяха издигнали плакати „Оставка“, „Кой“, „Слугите на мафията – вън от съда“.

      По същото време в подкрепа на главния прокурор отново пред Съдебната палата се събраха поддържници на Цацаров. Те обявиха че са срещу реформата на правосъдния министър и издигнаха плакати, на които е изобразен Иван Костов с надпис „Гробар“.

      Протестът срещу Цацаров се провежда след като миналия вторник Временната парламентарна комисия за промени в Конституцията отхвърли предложените текстове, припомня БГНЕС. Това стана заради отсъствието на депутати от РБ Димитър Делчев и от ПФ Емил Димитров – Ревизоро.
      Към момента управляващите не могат да осигурят подкрепата на 160 депутати. Промените в Конституцията трябваше да се гласуват в пленарна зала още тази седмица, но се очаква това да се случи най-рано на 22 юли.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ