вторник, 24.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      14-ГОДИШНА БУРГАЗЛИЙКА СТАНА ЖЕРТВА НА СЕКСУАЛНО НАСИЛИЕ

      Момиче на 14 години е било прието в бургаската болница след сексуално посегателство. За случая информираха от здравното заведение. Момичето е прегледано от гинеколог и насочено за спешна контрацепция. Полицията е установила извършителите. Случаят е докладван на Агенцията за закрила на детето.

      От МБАЛ – Бургас използваха случая, за да съобщят още, че се включват в проект в помощ на жертвите на сексуално насилие. Програмата се реализира в България по инициатива на посланика на Великобритания Ема Хопкинс.
      В Бургас със съдействието на общината, полицията и Асоциация „Деметра“ ще бъде изграден Център за работа с жертви на сексуално посегателство, а ролята на МБАЛ Бургас ще бъде да оказва лекарска помощ, освидетелстване от съдебен медик и спешна контрацепция, да предоставя възможност за настаняване на тежко пострадали жени, както и консултация с психолог.
      Предстои да се уточнят детайли по програмата, но МБАЛ Бургас вече започна практическа работа по нея. Определени са и две стаи в Отделението за долекуване, където ще има възможност да бъдат настанявани тежко пострадали жени.
      Водеща роля в програмата ще има Отделението по съдебна медицина на МБАЛ Бургас, което ще освидетелства пострадалите при тяхно желание, съобщи началникът му д-р Галина Милева.
      По нейни наблюдения Бургас е сравнително спокоен регион и от години тук не е имало случаи на тежки сексуални посегателства.

      Източник: БТА

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ