вторник, 01.10.24
17.3 C
София
21 C
Пловдив
13 C
Варна
Search Suggestions

      Германия проведе тайни учения с ядрено оръжие

      В Германия са се провели тайни учения за практикуване на военни операции с използване на ядрено оръжие. Това съобщи вестник „Билд“.

      Ученията са се провеждали в авиобазата Ньорвених в Северен Рейн-Вестфалия с участието на германските ВВС и техни съюзници в НАТО. В материала се посочва, че в маневрите са участвали изтребители-бомбардировачи, способни да носят ядрено оръжие, като основната цел на ученията е отработка на отбраната на Германия с помощта на атомни бомби. 

      В момента рискът от започване на ядрена война е много по-висок, отколкото през последните три десетилетия, се твърди в статията. Основната причина за това е оттеглянето на САЩ от Договора за ликвидиране на ракети със среден и по-малък обсег.

      Страните от НАТО също признават, че заплахата от ядрена война сега е по-висока от всякога. През септември стана ясно, че американски бомбардировачи Б-52, прехванати на 25 септември в небето над Балтийско море, тренират удари срещу Калининград. Също така е известно, че бомбардировачи са извършили фиктивна атака по цели в Черно море.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ