събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ФРАНЦИЯ ПОИСКАХА ПОМОЩ ЗА МИГРАНТИТЕ

      Помощ за справяне с мигрантската криза. За това призоваха Великобритания и Франция, които поискаха и останалите страни от ЕС да обърнат внимание на мигрантската криза край Кале.
      Макар че британският премиер Дейвид Камерън и френският президент Франсоа Оланд се договориха за увеличаване на охраната и издигане на по-сигурна ограда, през последните седмици потокът на мигранти във Великобритания е особено засилен. През последните два месеца най-малко 10 бежанци са загинали в опита си да влязат в страната.
      Светът е изправен пред „глобална криза на миграцията“, която изисква европейски и международен отговор. Това заявиха вътрешните министри на Великобритания и Франция Тереза Мей и Бернар Казньов. Те са са категорични, че макар проблемът с имигрантите край Кале да е главен приоритет за техните държави, той засяга и останалите страни.
      Междувременно, лидерът на Лейбъристката партия Хариет Харман призова премиера да поиска обезщетения от Франция заради наплива от мигранти в Ламанша. Според лейбъристите Париж трябва да плати компенсации на британците, засегнати от провалите на граничната охрана. Харман поиска премиерът да наложи дипломатически натиск върху Франция да покрие всички загуби, причинени от влезлите във Великобритания мигранти.
      През изминалата седмица стана ясно, че Унгария също ускорява процедурата по екстрадиция на бежанци. За тази цел в сила влязоха и нови по-строги правила за търсещите убежище бежанци.
       В страната само за тази година са влезли повече от 100 000 нелегални имигранти и почти всички са направили това през границата със Сърбия.
      Точно, както и у нас, в Унгария до края на месеца на границата със Сърбия трябва да бъде готова  175-километрова ограда, която да спре наплива на мигранти.
      Междувременно, у нас, новата ограда по границата с Турция, се очертава да бъде няколко пъти по-скъпа от тази, построена от кабинета „Орешарски“, пише в. „Сега“.
      Само частта в област Хасково, дълга 33,6 км – малко повече от досега построената 30-километрова ограда, ще излезе над 24 млн. лв. без ДДС. Цялото протежение на стената срещу бежанци 131 км, което означава, че крайната цена може да достигне близо 100 млн. лева.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ