неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      ЕРДОГАН ТЪРСИ ПОМОЩ ОТ ПАКИСТАН ЗА ИД

      Турският президент Реджеп Тайип Ердоган търси подкрепа от лидерите на други мюсюлмански държави в предприетата от Анкара офанзива срещу екстремистите от „Ислямска държава“.

      Ердоган настоява да се възпрепятстват каналите и пътищата, по които екстремисти достигат до Турция. Той се е обърнал с такъв призив към лидерите на Индонезия, Малайзия и Пакистан. Ердоган направи визита в Пакистан вчера и се срещна с премиера Наваз Шариф.
      Непредвидената визита идва дни след като турски изтребители започнаха въздушни удари по скривалища на джихадисти от ИД в Сирия и след като групировката уби 30 турски граждани в атентат.
      Дясното правителство на Ердоган е подложено на критики, че се отнася твърде снизходително към хилядите екстремисти от цял свят, които достигат до Сирия и Ирак през Турция, за да се включат в силите на ИД.
      Припомняме, че преди няколко дни стана ясно, че Турция ще си сътрудничи и със САЩ в прочистването на последния участък от турско-сирийската граница от контрола на „Ислямска държава“.
      Вашингтон и Анкара обявиха намерението си да предоставят прикритие от въздуха за сирийски бунтовници и заедно да изгонят бойците на „Ислямска държава“ от участък по границата. Американските самолети ще използват бази в Турция за ударите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ