вторник, 24.09.24
25.8 C
София
29 C
Пловдив
25.1 C
Варна
Search Suggestions

      УБИЕЦЪТ НА ДВАМАТА ЖУРНАЛИСТИ Е МЪРТЪВ

      Вестър Фланаган, който застреля в пряк ефир двама свои бивши колеги от местна телевизия в източния щат Вирджиния, е мъртъв. Той се прострелял, след като бягал с автомобил, преследван от полицията с автомобил. Извършителят на жестокото престъпление е бивш служител на телевизията, където са работели двамата убити журналисти.
      От медията заявиха, че Фланаган е бил проблемен служител и с него се работело трудно. Мъжът е описан от бивши колеги като нещастен и гневен. Той имал навика да търси безпричинно поводи да се прави на обиден от думи на други служители на медията. В крайна сметка той бил освободен от работа след поредното му гневно избухване. Наложило се да бъде изведен от сградата на телевизията от полицаи.
      Говорителят на Белия дом Джош Ърнест заяви, че убийството на двама журналисти в пряк ефир показва необходимостта от реформиране на оръжейното законодателство в САЩ. Той допълни, че това е пореден пример, че свързаното с огнестрелни оръжия насилие става прекалено често в Америка.
      През 2012 година след като масовото убийство на деца в началното училище „Санди Хук” в щата Кънектикът, президентът Барак Обама лобираше за затягане на контрола над огнестрелните оръжия в страната. Тогава Конгресът отхвърли предложенията му.

      Припомняме, че вчера двама американски телевизионни журналисти бяха застреляни по време на живо предаване от щата Вирджиния. Репортерът Алисън Паркър, 24, и операторът Адам Уорд, 27, от телевизия WDBJ7, бяха убити по време на интервю в голям търговски център в Монета, окръг Бедфорд. Паркър е интервюирала жена по туристическа тема, когато внезапно са се чули 8 изстрела. Жената е била простреляна в гърба. Тя е приета в хирургията на местна болница.
      По последна информация върху куршумите, с които мъжът е убил репортерката и оператора в пряк ефир на телевизия във Вирджиния, били изографисани инициалите на жертви на масова стрелба в църква за чернокожи. Това е съобщил самият убиец във факс, изпратен до телевизия ABC News минути след жестокото престъпление. Вестер Фланаган заявил, че постъпката му била отмъщение за смъртта на деветима души, застреляни от неонацист в храм за чернокожи в град Чарлтън, щата Южна Каролина през юни. Освен това Фланаган имал зъб лично на репортерката Алисън Паркър, защото по времето, когато двамата работели заедно, тя го обиждала на расистка основа.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ