понеделник, 23.09.24
5.8 C
София
14 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      4000 ДЖИХАДИСТИ СА ВЛЯЗЛИ В ЕС ЗАЕДНО С БЕЖАНЦИТЕ

      Над 4000 джихадисти, привърженици на екстремистката групировка „Ислямска държава“ са влезли в страните от Европейския съюз, представяйки се за бежанци. Това съюбщи руският сайт „Взгляд“.
      „Хиляди наши бойци вече се намират в ЕС, вливайки се в бежанския поток. Целта е установяването на халифат по целия свят“, твърди източник от „Ислямска държава“ пред сайта.
      Шефът на разузнаването в Германия Герхард Шиндлер също заяви, че възможността за терористи на европейски територии, не е изключена.
      Междувременно страните по цял свят обсъждат кризата с бежанския поток, която ескалира в последните седмици.
      САЩ разработва пакет мерки за оказване на помощ на мигрантите, прииждащи от Близкия изток. От Америка обаче са готови да приемат едва 2000 сирийски бежанци до края на годината и между 5000 и 8000 в следващите 2 години. Това е с пъти по-малко от бройката, която пристига и се настанява по земите на Стария континент. Само от началото на годината в рамките на съюза са дошли 35 000 нелегални мигранти. По-голямата част от тях преследва като крайна дестинация Германия.
      В Бразилия пък са готови да приемат повече бежанци „с отворени обятия“. Това заяви президентът на страната Дилма Русеф, предаде агенция „Фокус“.
      „Искам да използвам тази възможност да подчертая желанието на правителството на Бразилия да приеме тези, които са били прогонени от своето родно място, които искат да дойдат тук и да допринесат за мира и просперитета на Бразилия“, добави още Русеф.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ