неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      МЕТОДИ АНДРЕЕВ: ИСКАНИЯТА НА РУСИЯ СА ПРОВОКАЦИЯ

      Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев определи исканията на Русия за въздушни коридори към Сирия като неуместни, имайки предвид по-ранния отказ на страната ни да отвори въздушното си пространство. Той обясни, че Русия има традиционен маршрут през Кавказ и Иран, като този през България не е от значение. Андреев се осъмни в добрите намерения на Русия спрямо Сирия, обвинявайки страната в многократно нарушаване на българското въздушно пространство.
      Депутатът от ГЕРБ заяви, че Русия отдавна е изгубила доверие по отношение на своите хуманитарни помощи. Причината за това са доставките, които страната извършваше към Украйна, разпалвайки допълнително конфликта там.
      Притеснение относно руската активност в Сирия изрази и генералният секретар на НАТО. Йенс Столтенберг заяви, че многократните съобщения за засилена руска активност в Сирия са причина за тревога, като това няма да доведе до прекратяване на конфликта. По-рано източници от Ливан информираха, че руски военнослужещи се сражават на страната на правителствената армия в Сирия. Руската столица категорично отрече, но призна че военни специалисти обучават армията на Башар ал Асад. САЩ също изрази безпокойство относно съобщенията за руска намеса на територията на Сирия, като ще продължи да следи ситуацията.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ