понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      БЕЖАНСКАТА ВЪЛНА СЕ НАСОЧВА КЪМ ХЪРВАТИЯ?

      Унгария затвори границата си със Сърбия, заради бежанците. Очаква се бежанската вълна да се насочи към Хърватия. Хърватският вътрешен министър съобщи, че властите приемат предложенията за разпределение на бежанците по квоти в отделните страни-членки на ЕС.

      На хърватският граничен пункт Товарник, който е на границата със Сърбия е подсилено полицейското присъствие. На пункта се очакват автобуси с мигранти, които късно снощи потеглиха с автобуси от приемния център в Прешево, Сърбия. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Хърватия Ранко Остойич заяви пред местна телевизия, че границата на страната му е по-добре охранявана от тези на Германия, Австрия и Дания. Според Остойич приемните центрове в Хърватия са подготвени и са в много добро състояние. Министърът заяви, че в определени райони на страната все още има минни полета и те представляват опасност, включително и за бежанците.
      Припомняме, че минните полета са останали от времето на войната в Босна и Херцеговина през 1992-1995 година. Част от тях се намират в района около граничния пункт и жп-линията Загреб-Белград.
      Вчера няколкостотин имигранти, предимно сирийски бежанци пристигнаха на централната гара в Истанбул с надежда от там да се качат на автобуси за Одрин, който се намира в близост до гръцката и българската граница. В опит да бъде спрян бежанския наплив, властите са наредили всички автобуси от Истанбул към Одрин да бъдат спрени. Някои от имигрантите са заявили, че ако не успеят да се качат на автобуси, са подготвени да тръгнат пеша към Одрин и границата с Гърция, която се намира на 300 км. от Истанбул.
      Губернаторът на Одрин Дурсан Али Шахин заяви, че през изминалата седмица в пограничните региони на Турция с Гърция и България са били заловени да пресичат 7000 бежанци.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ