понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      МИГРАНТИТЕ СЕ ОТКАЗАХА ОТ БЪЛГАРИЯ

      Хърватия затвори границата си със Сърбия. Причината – 10 хиляди мигранти, влезли в страната само за ден. 7 от 8-те пропускателни пункта са затворени за преминаване.
      Премиерът Зоран Миланович заяви, че Хърватия се опитва да спазва процедурите, но големият поток прави регистрирането на бежанци и тяхното настаняване невъзможно.
      По-голямата част от мигрантите са извозени с автобуси и коли.
      Словения продължава с отказа да пуска чужденци в страната.От Любляна заявиха, че няма да приемат ролята на транзитен коридор. Двете страни бяха въвлечени като алтернативни маршрути след затварянето на сръбско-унгарската граница.
      Масовата вълна от бежанци се е насочила към Германия. Те биват извозвани от сърбите до границата с Хърватия срещу скромната сума от 50 евро. От кризисната ситуация се възползват и таксиметровите шофьори. От своя страна мигрантите разчитат, че ще щом си платят, ще бъдат закарани там, където искат…и тръгват на сляпо.
      Желанието им да използват България като транзитна страна, отстъпи пред дестинацията Гърция. По нашата граница пък ще бъдат разположени още 1000 души при нужда, тъй като има много бежанци, намиращи се само на километри от наши територии.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ