неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      СИРИЯ И УКРАЙНА – ОСНОВНИ ТЕМИ МЕЖДУ ПУТИН И ОБАМА

      Час и половина продължи дългоочакваната среща между президента на САЩ Барак Обама и държавния глава на Русия Владимир Путин. Двамата лидери си тръгнаха от централата на ООН в Ню Йорк без изявления.

      Американски официален представител заяви, че основните теми на разговори между двамата, са били Украйна и Сирия. Обама и Путин са проявили признаци на консенсус по темата с военния конфликт в Близкия Изток.
      Американският президент е заявил, че анексирането на Крим е довело до изолация на Украйна и обедняване на тамошното население, а броят на руснаците, напускащи страната, се е увеличил.
      Путин върна жеста към колегата си, като напомни на Обама, че водената от САЩ инвазия в Ирак и Либия е довела до „насилие, бедност и социални разрушения“, както и до огромния имиграционен поток, който е тръгнал към Европа.
      След срещата „лице в лице“ между двамата лидери, която е първата от две години насам, високопоставен американски представител заяви, че президентите не са постигнали съгласие за ролята на Башар Асад в разрешаването на военния конфликт. По думи на Обама той е основната причина за нестихващите размирици в страната, а според Путин, Асад е единствената легитимна власт в страната.
      Двамата лидери обаче са се договорили за съвместна работа между двете армии при потенциални военни операции в Сирия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ