неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      СЪДЪТ ОТЛОЖИ ДЕЛОТО СРЕЩУ ВЛАДИМИРА ЯНЕВА

      Софийски градски съд отложи делото по операция „Червеи“ срещу Владимира Янева и Тодор Костадинов. Причината за насрочването на нова дата, в която да се даде ход на процеса, е фактът, че на днешното заседание, не са призовани свидетели за даване на показания.
      Бившият ръководител на СГС така и не се яви на делото. Тя беше изпратила становище, че иска разглеждане не по съкратения вариант, а по общия ред. По закон Янева има право да не се явява на съдебните заседания, заради вида престъпление, в което е обвинена. Предвиденото наказание за него е под 5 години лишаване от свобода.
      По време на заседанието прокуратура и защита на подсъдимите се изправиха едни срещу други по въпроса: дали делото да се гледа на закрити врата, или не. По мнение на адвоката на другия обвинен – директора на „Вътрешна сигурност“ Тодор Костадинов, то трябва да се гледа публично. Двете страни влязоха в спор и за безпристрастността на съдебния състав. Прокуратурата поиска отвод, заради съвместната работа на съдия Иван Коев и бившият му ръководител – подсъдимата Владимира Янева. Защитата обаче не подложи на съмнение обективността на състава.

      Председателят на състава реши, че не са налице предпоставки за подобни съмнения към него, като заяви, че той „не проявява симпатии към Янева, по-големи отколкото към останлите от своите колеги“. Според него е въпрос на професионализъм да се абстрахира от познанството и работата си с бившия ръководител на Софийски градски съд.

      На следващото съдебно заседание за свидетели са призовани първите 20 от общо 43-ма свидетели по делото „Червеи“. В двадесетицата обаче не влиза бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, а само оперативни служители. Делото е насрочено за 20 октомври.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ