петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ВАКСИНА СРЕЩУ ЕБОЛА ДАВА РЕЗУЛТАТИ

       

      Нова ваксина срещу ебола, която се изпробва в САЩ, дава първи обнадеждаващи резултати. Това съобщиха информационните агенции, базирайки се на изследвания на учените от Националния институт на САЩ по алергология и заразни болести.

      Новоразработеният лекарствен препарат е оказал положително въздействие върху имунната система на доброволците, участвали в изследването. Тя е започнала да произвежда антитела, противодействащи на смъртоносния вирус Ебола. Първите резултати са достатъчно обнадеждаващи, за да може САЩ да планира по-мащабно проучване в Западна Африка, съобщи доктор Антъни Фаучи. Белият дом приветства изследователите, като определи резултатите като „важен етап“ по пътя към ликвидиране на опасния вирус“. 

      Президентът Барак Обама е заявил желание да посети Националния институт по заразни болести, за да благодари лично на доктор Фаучи и екипа му за положените усилията в борбата с вируса. Обама ще призове Конгреса да одобри отпускането през 2015 г. на допълнителни пари за борбата с опасната болест.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ