неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      Мигранти с палатков лагер пред кметството в Париж! Искат предоставяне на жилища

      Мигранти и активисти разпънаха близо 250 палатки пред сградата на кметството в Париж с искане да бъде разрешен проблемът с настаняването им, съобщава френските медии.

      Насърчавани от промигрантска асоциация, бездомните, предимно семейства от Африка или непълнолетни, искат от градските власти да им се осигури покрив над главите.

      „Искаме да бъдат подслонени. Алармирахме префектурата (на региона Ил дьо Франс), но нямаме отговор. Надяваме се, че кметството ще ни даде своята подкрепа“, заяви Керил Теурилат, местен служител на асоциацията „Утопия56“.

      „Тази политика на отказ за приемане на изгнаници е избор. Всичко е направено така, за да обезсърчи тези хора, за сметка на европейските ценности, тяхната интеграция и правата на човека“, добави Маел де Марселус, друг член на организацията.

      Припомня се, че подобна акция от ноември 2020 г. завърши със сурови репресии от страна на полицията, която счупи палатките и принудително изгони протестиращите от площада.

      Журналистите от своя страна се оплакаха от неоправдано полицейско насилие и възпрепятстване на работата на медиите. И въпреки че „Лекари без граници“ и „Репортери без граници“ почти веднага обявиха жалби срещу префекта на столичната полиция за нарушения срещу журналисти, а министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен разпореди вътрешно разследване, няма информация за извършени проверки.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ