четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ПОРЕДНА ДЕМОНСТРАЦИЯ В САЩ

      Пореден митинг в САЩ срещу полицейското насилие, събрал хиляди. Демонстрацията има за цел да привлече общественото внимание върху полицейския произвол и да предизвика законови промени.

      В столицата Вашингтон демонстрантите минаха по Пенсилвания авеню – улицата, на която се намира Белият дом – и стигнаха до Капитолия, за да привлекат вниманието на обществото към смъртта на невъоръжени чернокожи, убити от полицията, и да призоват за законови промени, предаде Асошиейтед прес. По данни на организаторите на акцията във Вашингтон в нея са се включили 25 хиляди души.
      Политици и други участници в шествието говориха за необходимостта от по-добро обучение на полицаите, от носене от служителите на реда на камери, които да записват действията им, и от въвеждане на промени в правилата за процесите със съдебни заседатели, за да се възстанови доверието към съдебната система.
      Масовите протести в САЩ започнаха след съдебно решение да не бъдат повдигани обвинения на полицая във Фъргюсън, стрелял по невъоръжения тийнейджър. Протестни акции имаше във Фъргюсън и други американски градове. Голямо шествие беше организирано в Ню Йорк, където демонстрантите минаха по Пето авеню. Сред тях имаше близки на хора, убити от полицията на Ню Йорк преди десетилетия, като 54-годишната Дона Картър, чернокожа, чийто син тийнейджър е бил застрелян от полицията през 90-те години на миналия век, докато носел пистолет играчка.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ