петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      УКРАЙНА ПРИЕ БЮДЖЕТА СИ ЗА 2015 Г.

      Държавният бюджет на Украйна за 2015 г. беше приет от депутатите. Той беше подкрепен от 233 депутати в 450-местния парламент в Киев след дълго обсъждане, което започна вчера в 10,00 часа вечерта вчера и завърши в 04,30 тази сутрин.
      Бюджетът беше приет в момент, когато страната се стреми да отключи следващия транш от 17 милиона долара от Международния валутен фонд, написа Блумбърг. Сумата най-вероятно ще бъде недостатъчна за страната, която се бори с тежка рецесия от 2009 г., а валутата й намали стойността си с 48% спрямо долара тази година. Кредитният рейтинг на страната беше намален, което е неизбежно на фона на топящите се резерви на Централната банка и продължаващите боеве в източната част на страната.
      15 милиарда долара допълнителна помощ са нужни на Украйна към съществуващия спасителен план. Това според ЕС ще запази страната над повърхността, въпреки най-кървавия конфликт от Втората световна война в регионите на Донецк и Луганск.
      Брутният вътрешен продукт на Украйна трябва да се свие със 7% през тази година. Чуждестранните резерви са под 10 милиарда долара – най-ниското равнище от повече от десетилетие.
      Преговорите с Международния валутен фонд ще започнат на 7 януари. Приетият бюджет предвижда увеличаване на разходите за отбрана до 5,2% от БВП. Социалните разходи ще бъдат намалени, за да може бюджетният дефицит да остане под контрол.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ