петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      БЪЛГАРСКАТА СЛЕДА НА „БЕРЛИНАЛЕ“ 2015

      Световната премиера на лентата „Никой не иска нощта“ ще се състои на 5 февруари. Филмът ще открие 65-тото издание на международния фестивал „Берлинале“. Филмът е на режисьорката от испански произход Изабел Койшет.
      Лентата, претендент за световно признание, може да се похвали и с българска следа. За първи път филм в копродукция с нашата страна ще открие международният фестивал. Продуцентът от България е Ариел Илиефф. А филмът е заснет със съдействието на Националния филмов център и подкрепата на посолството на испанската страна у нас.
      Действието на лентата се развива през 1908 година след събитията в Гренландия. Жанрът на филма е приключенски, като самата копродукция ни запознава със смели жени и мъже, рискуващи всичко, заради славата и любовта. Филмът може да се похвали със звездното участие на носителката на „Оскар” Жулиет Бинож, японската актриса Ринко Кикучи, позната на зрителите от „Вавилон“ и „Тарикатите Блум“ и Гейбриъл Бърн, ирландски актьор, популярен от „Обичайните заподозрени“ и „Проходът на Милър“. Това ще бъде първата лента, прожектирана с технологията DolbyAtmos® на „Берлинале“.
      Част от кадрите на филма са заснети у нас.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ