петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      УБИХА БРАТЯТА КУАШИ (ОБЗОР)

      Служителите на реда щурмуваха  печатница в град Дамартен ан Гоел и елиминиранираха двамата братя Саид и Шериф Куаши, обвинени за убийството на 12 души в редакцията на списание „Шарли ебдо“.
      Командосите са нахлули в двора на сградата, терористите са излезли навън и са открили стрелба, при което са били убити. Заложникът, който държаха, е бил освободен. Той е жив и здрав!

      Припомняме, че терористите се бяха барикадирали в печатница в град Дамартен ан Гоел, североизточно от Париж. Те държаха един заложник. Френските власти бяха установили контакт и водеха преговори с атентаторите в продължение на няколко часа.
      Над сградата обикаляха няколко полицейски хеликоптера, а към района беше изпратено допълнително подкрепление.  
      Братята изразиха желание „да умрат като мъченици“.
      В района на  печатницата, в която се намираха нападателите, има няколко училища и много административни сгради.
      Парижкото летище Шарл де Гол затвори две северни писти за пристигащи полети поради близостта им до мястото на операцията по неутрализирането на двамата заподозрени.
      По-рано днес френската полиция съобщи за престрелка и преследване в района на издирването на двамата братя, предадоха световните агенции. Съобщението, че има убити и ранени, беше опровергано от парижката прокуратура.
      Междувременно източник от йеменското разузнаване заяви за Ройтерс, че единият от двамата братя, е посетил Йемен през 2011 г. и се срещнал с вече покойния проповедник от Ал Кайда Ануар ал Аулаки.
      Според източника през 2011 година Саид Куаши бил в Йемен за няколко месеца като чужденец и отишъл да получи религиозно образование, но няма потвърдена информация дали е бил обучаван от един от най-активните клонове на терористичната мрежа – „Ал Кайда на Арабския полуостров“.
      Полицейското преследване на братята Куаши беше подновено тази сутрин. Второ денонощие националната полиция и френската жандармерия се опитваха да заловят братята. В акцията по залавянето им участваха 88 хиляди души.
      Трагедията завърши със смъртта на двамата братя, виновни за кървавия атентат в редакцията на списание „Шарли ебдо“, при който изгубиха живота си 12 души.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ