петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      КРАЙ НА ЗАЛОЖНИЧЕСКАТА ДРАМА В ПАРИЖ (ОБЗОР)

      Командосите атакуваха и хранителния магазин, в който двама държаха няколко заложника. Атаката беше синхронизирана с тази в Дамартен-ам Гьол, където бяха обградени братята Куаши, избили журналистите в „Шарли Ебдо“.
      При нахлуването на полицаите в магазина се чуха  експлозии, за които не се знаеше откъде идват.
      За щастие и двете операции завършиха успешно. Мъжът и жената, които държаха заложниците са убити. Това са Амеди Колибали (32 години) и Хаят Боумедиен (на 26 години).
      Те бяха взели заложници и заплашваха да ги убият. След като установиха контакт с полицията, въоръженият казал на полицаите: „Знаете кой съм. Ще държа тези хора тук, докато вдигнете блокадата от Дамартен ан Гоел и позволите на братята Куаши да си тръгнат“. Мъжът беше тежко въоръжен.
      На мястото на инцидента бяха разположени специални части на полицията, а кварталът беше напълно отцепен. На живеещите в близките сгради беше забранено да излизат на улицата.
      Полицията потвърди, че нападателите са заподозрените като извършители на стрелбата, при която вчера в Париж загина служителка на френската полиция. Мъжът е свързан и с атентаторите в „Шарли ебдо“.

      След като магазинът беше щурмуван и атентаторите бяха убити, изведоха заложниците на сигурно място. От Sky news съобщиха, че заложниците в магазина са били повече, отколкото полицията е предполагала и поне четирима от тях са мъртви.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ