петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ВЛАКОВЕТЕ НЕ МОГАТ ДА ЗАПАЗЯТ СТАРИТЕ СИ РАЗПИСАНИЯ

      Бюджетът за БДЖ е орязан с около 40 млн. лева за 2015 година. С тези пари няма как да бъдат поддържани старите разписания на пътническите преводи у нас. Това заяви Владимир Владимиров, изпълнителен директор на БДЖ в „Тази сутрин”.
      Орязването на парите за влаковете е причината за прекратяването на движението на десетки машини по различни маршрути. Новите разписания предизвикаха протести на хиляди недоволни граждани и граничари у нас. Орязването на маршрута ще остави десетки населени места изолирани, а населението им няма да успее да достигне до работното си място.
      Припомняме, че БДЖ обяви спиране на 38 влакови композиции от днес, а още 10 ще преустановят работа през февруари.
      БДЖ са направили каквото могат, за да запазят старите разписания на железниците и да намалят спрените железници до 119, а не както беше предвидено – 140, заяви още Владимиров. Според него няма да остане населено място без транспортна връзка, въпреки съкращенията.
      За справка парите за влакове за 2014 са били 171 млн. лева, въпреки това загуба от 10 мил. е била инкасирана в края на дванадесетомесечието. Ако се запази тази тенденция и за 2015 година очакваните загуби ще са в размер на 45 млн. лева.
      Решението според Владимиров е всяка община да кандидатства за средства, с които да дофинансира движението на железниците по региони. Местните общини пък са се обявили „за“ предложението.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ