четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАПЛАХА ЗА ФРЕНСКИ САТИРИЧЕН ВЕСТНИК

       Най-големият френски сатиричен седмичник „Канар аншене“ обяви, че е получил смъртна заплаха ден след атаката срещу списание „Шарли ебдо“, съобщиха „Франс прес“ и АП.
      Писмото е било изпратено на 8 януари и е съдържало думите  „Ваш ред е“ и заплахи, в които се казва, че журналистите  от редакцията ще бъдат посечени на парчета „с брадва“.
       След като от “ Канар аншене“ съобщиха за заплахата в района полицията е започнала разследване и редакцията е под постоянно наблюдение.
      Това е най-популярният сатиричен седмичник във Франция,  тиражът му е почти половин милион в сравнение с „Шарли ебдо“ – 60 000 броя.
      Междувременно през днешния ден излиза и новият брой на „Шарли ебдо“ в тримилионен тираж. На корицата на списанието е изобразен пророкът Мохамед, който плаче и държи следния надпис:  „Аз съм Шарли“, а над него е написано „Всичко е простено“ на френски.
      Карикатурата беше публикувана още в началото на седмицата от френския всекидневник Liberation, който предостави база и материали на журналистите на „Шарли ебдо“, за да подготвят тазседмичния брой.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ