неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Йордан Камджалов: Не само българинът, изобщо европеецът е загубил идеалите си (ВИДЕО)

      Световноизвестният диригент Йордан Камджалов е съпредседател на Инициативния комитет, който издига Румен Радев за втори мандат. Пред „Евроком“ той разказа защо застава зад кандидатурата на Румен Радев.

      „Аз досега не съм се свързвал не само зад политическа личност, а и зад личност, защото има много политици, но малко личности. Обичам хора, които си държат на думата, обичам хора, които могат да правят неща, които не всеки може. От тази трибуна се дават максимални и плътни примери за подобно нещо“, коментира Камаджалов.

      „Ако не застанем зад култура и образование, рано или късно ще пропаднем, независимо как се развиват другите сектори. Трябва да бъдем абсолютно честни – в сферата на образованието цари един ад на нехуманност. В сферата на медицината е един друг ахуманизъм, в сферата на бизнеса е един друг ахуманизъм, в политиката е един друг ахуманизъм. В Радев видях едни много естествени послания. Аз не мисля, че в момента България има нужда от елитарност или от нещо свръхестествено, България има нужда да се случат едни нормални неща, които не са се случили за генерации“, допълни диригентът.

      Той коментира и неговото познанство с президента. „Познавах го малко преди влизането в комитета, имал съм няколко срещи преди това с него на публични събития и честно казано ме е впечатлявала неговата човечност. Не ме интересуват никакви хора, независимо дали са богове в областта си, интересува ме човечността“.

      „Той ме покани лично да бъда част от Инициативния комитет. Аз повдигнах въпросите за приоритизиране на култура и образование и той го потвърди. Аз се боря за това от 20 години. Трябват ни идеали, не само българинът, изобщо европеецът е загубил идеалите си. Цяла Европа е в криза, България е в криза, цял свят е в криза. В тази криза не е време за борби, харесва ми, че Румен Радев не е агресивен. Няма нужда от отрицание, има нужда от градеж и мисля, че няма нужда от реваншизъм. Да, има нужда от справедливост, но няма нужда от реваншизъм“, каза още Камджалов.

      „Радев не е светец, нямаме нужда от светци. Той е правил много грешки, със сигурност прави и сега, както и всички нас. Въпросът е като сме хора, без да сме светци, да можем да дадем нещо полезно на хората. Идеалът, реализиран на 80%, е титанично постижение“, коментира Камджалов. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ