петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Разбиха група на „Ислямска държава“ в Израел

      Група на „Ислямска държава“ заловиха от службата за вътрешна сигурност в Израел , съобщиха от ДПА. Арестуваните са общо седем араби с израелски паспорти, сред които 40-годишен адвокат от Назарет.
      Разбиването на групата е станало през ноември и декември миналата година при съвместна операция с полицията в страната. Членовете на „Ислямска държава“ провели няколко срещи с местен радикален мюсюлмански шейх, който ги призовавал да вербуват още поклонници на Сирийския бог. Участниците обсъждали идеологията на „Ислямска държава“, дейността на групировката в Сирия и възможностите за присъедняването на местните джихадисти към тях. Подготовката за убийства на „неверници“ в сирийската държава включвала колене на животни и обучения в направата на „коктейли Молотов“, съобщават от израелските тайни служби.
      Стана ясно,че джихадистите от разбитата групировка поддържали контакти с останалите израелски членове на „Ислямска държава“ по интернет.
      Обвинените от съда в Хайфа са задържани за подкрепа на терористична организация и опит за осъществяване на контакти с чужд агент.
      Подсъдимите са отрекли обвиненията срещу тях.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ