петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЧЕТИРИМА АРЕСТУВАНИ В ИСПАНИЯ

      Полицията в Испания арестува четирима души, заподозрени като джихадисти. Четиримата са заподозрени в принадлежност към радикална ислямистка мрежа, предаде Ройтерс, позовавайки се на министерството на вътрешните работи.
      Испанското министерство излезе с изявление, в което посочват, че органите на реда разследват дали задържаните за планирали атентат в Испания, но от ведомството не дават повече информация по случая.
      В испанския вестник „Паис“ се посочва, че разследването е започнало преди две седмици, когато единичт от задържаните е публикувал видеозапис в социалните мрежи, в който се заявява, че той осигурява военно обучение и призовава други хора да водят джихад.
      Испания е една от европейски страни, която се опитва да попречи на младите мюсюлмански граждани да стават джихадисти в Сирия или Ирак, опасявайки се, че те може да се върнат и да организират нападения в родната си страна, отбелязва Ройтерс.
      През декември при съвместна операция испанската и мароканската полиция арестуваха седем души. Целта на операцията беше да пресекат вербуването на жени, които да заминат за Сирия и Ирак, за да подкрепят бунтовниците от „Ислямска държава“.
      Испания засили мерките си за сигурност, както и усилията да бъде предотвратено радикализирането на млади мюсюлмански граждани, след като се случиха терористичните нападенията в Париж, при които загинаха 17 души.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ