събота, 21.09.24
16.3 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      НОВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ В УЧИЛИЩАТА

      Нови мерки за сигурност ще бъдат приложени в родните училища. По разпореждане на министъра на образованието Тодор Танев по входовете на училищните сгради ще бъдат поставени скенери. Всеки посетител ще бъде записван и ще има щателна проверка на багажа му, включително и на учениците.
      От своя страна охранителите трябва да проверяват непрестанно сградата и двора на учебното заведение и да следят дали няма външни лица, навлезли в училищната територия.
      Сред другите мерки са проверяване на изоставени чанти, пакети или куфарчета; инспекция на асансьорните и вентилационните шахти; разчистване на коридорите от предмети, затрудняващи евентуална бърза евакуация на сградата.
      В заповедта на министър Танев не са посочени конкретните причини за внезапното затягане на мерките. Предполага се, че една от причините е зачестелите случаи на побой в училищата. Като друга причина може да сметне и случаят с изнасиления петокласник в бургаското село Дебелт.
      Припомняме, че веднага след като се разбра за случая в Дебелт, министър Танев поиска среща с министъра на вътрешните Веселин Вучков, на която да обсъдят промените за сигурност в училищата, както и наказанията за нехайството на ръководствата, които не взимат мерки за сигурността на учениците.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ