петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ВСС С ПЛАН ПО ПРЕПОРЪКИТЕ НА ЕК

      Висшият съдебен съвет подготвя план за действие, съставен от конкретни мерки, според препоръките на Европейската комисия.
      Планът ще бъде внесен днес на заседание от представляващия ВСС Соня Найденова. Това е второто заседание след доклада на ЕК и негов председател е правосъдният министър Христо Иванов.
      Според Найденова докладът на Брюксел дава обективна оценка на състоянието, в което се намира българската съдебна власт, както и на борбата на страната ни с корупцията и организираната престъпност.
      Докладът, който за пореден път ни порица, трябва да послужи, както на ВСС, така и на всички останали институции, за да обединят усилията си с цел разрешаване на проблемите в страната ни.
      Очаква се днес да бъде назначена проверка на Всички съдебни служители във съдилищата в страната. До края на март, тази година ще бъде проверено всичко от началото на 2013 г. до момента.
      Повод за проверката стана назначаването на бившия заместник-министър на правосъдието Сабрие Сапунджиева за съдебен секретар, без знанието на ВСС.
      Очаква се и днес да се приеме решение, според което назначаването на служители на свободни щатни бройки да не става без съгласието на кадровия орган.
      Междувременно днес ВСС избра и нов ръководител на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив. Това е Димо Бъчваров, който получи подкрепата и на главния прокурор Сотир Цацаров. Той спечели с 15 гласа „за“, 4 „въздържал се“ и нито един „против“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ