събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ШЕФЪТ НА МИТНИЦАТА В СВИЛЕНГРАД ОСТАВА В АРЕСТА

      Шефът на митницата в Свиленград Тодор Караиванов остава за постоянно в затвора. Това решение взе Апелативният съд в Пловдив, след като Караиванов обжалва решението на Хасковския окръжен съд за мярката „задържане под стража“.
      Преди няколко дни Окръжният съд в Хасково определи най-тежката мярка за неотклонение за шефа на митницата, а именно постоянен арест. Караиванов реши да обжалва решението, тъй като според него арестът е провокация и той е бил жертва на контрабандни канали.
      След като днес и Апелативният съд в Пловдив определи същата мярка за неотклонение, която е окончателна и не подлежи на обжалване, Тодор Караиванов заяви, че цялата ситуация е постановка. Адвокатът Гергана Георгиева, която защитава митничаря, заяви, че ще поиска по-лека присъда, тъй като намерените у Караиванов пари не са били белязани.
      Припомняме, че Тодор Караиванов беше арестуван на 28 януари след специализирана операция на ДАНС. По време на ареста в кабинета му бяха открити 12 000 евро, които му донесоха обвинението за контрабанда и за взимане на подкупи. В ДАНС бяха постъпили и последователни сигнали, че на митницата в Свиленград се събира т.нар. „такса спокойствие“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ