неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      НАТО СЪЗДАВА КОМАНДЕН ЦЕНТЪР В БЪЛГАРИЯ

      Официално НАТО ще създаде команден център в България. Това съобщи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг след края на срещата на външните министри на страните-членки.
      По време на срещата са били взети решения, които ще гарантират способността на НАТО и занапред да остане готов, устойчив, гъвкав и способен да отговори на настоящите и бъдещите предизвикателства.
      Министърът на отбраната Николай Ненчев заяви, че решението за създаването на команден център в България е било взето като последователна политика на страната ни.
      Центровете за управление и комуникация в Полша, Румъния, България, Естония, Латвия и Литва са видимото изражение на задачата на НАТО, заради която станахме част от него, а именно сигурността на всички съюзници, допълни Ненчев, като подчерта, че разполагането им в никакъв случай не означава подготовка за война. Засилените мерки са в отговор на агресивните действия на Русия и са част от нашите задължения за колективна отбрана, каза още министърът на отбраната.
      По време на срещата са били обсъдени и предизвикателствата пред сигурността, идващи от югоизток.
      Решенията, които са били взети по време на срещата, са само началния етап от изпълнението на решенията, които бяха взети в Уелс. Следващата Среща на върха ще бъде през 2016 г. във Варшава.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ