неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      МАСОВИ ОСТАВКИ В КЛАСИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ?

      33-ма преподаватели от Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ“ (НГДЕК) обявиха днес, че подават оставка в знак на протест със случващото се с елитното учебно заведение. Съпричастни към учителите много родители отписват и децата си от елитното школо.
      Информацията е получена от родител на един от учениците от гимназията, но все още не е официално потвърдена от ръководството на гимназията. Опитите на екипа на Евроком да се свърже дори с някой от администрацията, останаха неуспешни.
      Реакцията идва само няколко дни след последното решение сградата да се върне в квартал „Модерно предградие“. Сградата на бившото 13-то основно училище ще остане като филиал на НГДЕК, където ще се провежда профилираното обучение на учениците от 11-ти и 12-ти клас. Целта е да се използва пълноценно и капацитетът на преподавателите от СУ „Св. Климент Охридски“ и от БАН.
      Решението е на министъра на културата Вежди Рашидов, който е издал заповед за поетапното възобновяване на учебния процес в сградата, намираща се на ул. „Баба“ №16.
      Така обаче преподавателите и учениците от 11-ти и 12-ти клас минимум веднъж, а най-вероятно 2 пъти седмично, ще трябва да пропътуват цялото разстояние от „Модерно предградие“ до „Женския пазар“, след което евентуално да се върнат до „Модерно предградие“, за да довършат учебния си ден.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ