петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      БЪЛГАРИЯ ИМА ЗЛАТЕН ШАНС ЗА РЕФОРМИ

      Въпреки нестабилната политическа ситуация в страната ни през изминалите две години, най-после България има златен шанс да извърши дълго отлаганите важни реформи в съдебната система, администрацията, сектор „Сигурност“, здравеопазването и образованието. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща в Мюнхен с министъра за евроинтеграция и регионални връзки на Бавария д-р Беате Мерк. Двамата разговаряха в рамките на 51-вата Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността.

      Плевнелиев отново е подчертал, че България напълно отговаря на критериите за присъединяване към Шенгенската зона и че, въпреки първоначалните трудности, успешно се е справила с предизвикателствата, породени от повишения миграционен натиск върху външните граници на ЕС.

      По време на срещата Росен Плевнелиев и Беате Мерк са обменили и опит в сферата на сигурността в региона в контекста на кризата в Източна Украйна. Двамата са единодушни, че Европа трябва да остане единна, за да бъде силна в момент, когато се наблюдава отстъпление от принципите на демокрацията и на върховенството на закона.

      По думите на Росен Плевнелиев това, което става в Украйна и в Близкия изток прави ролята на България в Югоизточна Европа още по-важна.

      Във втория ден на Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността президентът Росен Плевнелиев ще разговаря и с вицепрезидента на САЩ Джоузеф Байдън, съобщава пресслужбата на държавния глава.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ