четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЙОРДАНИЯ С НОВИ УДАРИ НАД ИД

      Йордания нанесе нови въздушни удари над джихадистката групировка „Ислямска държава“. За трети пореден ден основната цел на страната е крепостта на групировката в сирийския град Ракка, съобщи Ройтерс, като се позовава на източник от сферата на сигурността.
      Според местната телевизия са били предприети въздушни удари и върху бази на „Ислямска държава“, но в информацията не се съобщава за подробности.
      Въздушните удари от страна на Йордания започнаха като отговор на бруталното убийство на пленения йордански пилот Муас ал Касасбех, който беше изгорен жив.
      Ройтерс допълва, че по информация на друг източник, Аман е извършил над 60 атаки за последните няколко дни, като предимно са били върху териториите на Сирия, които джихадистите контролират, както и срещу няколко територии в Ирак. По думите на източника няколко тренировъчни лагери, складове за боеприпаси и една комуникационна кула са били унищожени.
      Веднага след разпространението на видеозаписа, на който се вижда изгарянето на йорданския пилот, кралят на Йордания Абдула обеща, че ще отмъсти за смъртта на Касасбех и нареди подготовка за по-засилена военна роля в международната коалиция срещу „Ислямска държава“.
      Междувременно групировката продължава с бруталните убийства. Вчера джихадисти от „Ислямска държава“ в Ирак изгориха живи 16 души, тъй като отказали да сътрудничат на водача на групировката.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ