петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ГЪРЦИЯ ВРЪЩА НА РАБОТА НАД 15 000 СЛУЖИТЕЛИ ?

      Новото гръцко правителство има намерение да върне на работа над 15 000 работници и служители. Те бяха съкратени от работа между 2012 и 2014 година, когато дълговата криза удари страната . Това беше една от мерките, които Гърция трябваше да вземе, след като подписа споразумение за кредити с ЕС и Международния валутен фонд .

      Новоизбраното правителство на Алексис Ципрас има намерение да промени тези реформи като мниго от тези работници и служители бъдат върнати на работа.
      Предвидено е засега около 4000 души да се върнат по работните си места. Те ще бъдат назначени по нова схема за 15 000 нови работни места, които са одобрени в бюджета за 2014 г под действието на спасителната програма между предишното правителство и кредиторите. Предвижда се тези места в държавния сектор да бъдат заети от млади и добре образовани кадри.
      От опозицията обвиниха управляващите, че повторните наемания и трансфери, както и останалите трудови схеми ще увеличат разходите на държава, и са чиста несправедливост към онези граждани, които няма да бъдат върнати на работа.
      Синдикатите в държавния сектор приветстваха решението на правителството на СИРИЗА, обявявайки, че трябва да се направи задълбочен анализ на трудовия пазар, за да се предприемат каквито и да е реформи, които да удовлетворят единствено кредиторите от „тройката”.
      Засега не е ясно в кои сектори ще бъдат върнати работници и служители, но в списъка присъстват например 570 чистачи и чистачки, които са били съкратени от министерствата на икономиката и финансите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ