неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      ЧАСТНИТЕ УЧИЛИЩА НАМАЛЯВАТ ТАКСИТЕ

      Частните училища настояват да получават средства за единния разходен стандарт за издръжка на учениците, който е около 1300-1400 лева годишно.Целта е с тези средства бъдат намалявани таксите за обучение на учениците в тях. Такова искане отправи

      председателят на Българската асоциация на частните училища Милка Славчева.

      Ако в Закона за предучилищното и училищното образование бъде приет принципът „парите следват ученика” и за частните училища, то тази идея ще влезе в сила през 2018 г.

       Славчева опроверга твърденията, че държавните и общинските училища ще бъдат неравнопоставени спрямо частните училища заради финансирането. Това, че частните училища освен държавна субсидия, събират такси и от родители е невярно твърдение според Славчева.

      По думите й децата и учениците в частните училища и детските градини ще получават от държавата само средства за задължителното им обучение, които ще се използват за част от заплатите и социалните осигуровки на учителите.

      Финансирането на детските градини и училищата няма да включва средства за целодневно обучение, за извънкласни дейности, няма да имат бонуси за добри образователни резултати, за ремонти и за обзавеждане на материалната база.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ