Search Suggestions
      четвъртък, 12.06.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          3 рецепти: Кюфтета от моркови и магданоз и супа от коприва. Мастър шеф – Поли Йорданова

          Loading the player...
          - Реклама -

          ➡️Вкусна пролет
          3 рецепти кюфтета от моркови и магданоз и супа от коприва

          Морковени кюфтета
          Продукти:
          430 г моркови
          2 бр. яйца
          1/2 ч.л. сол
          30 г брашно
          80 г кашкавал

          Приготвяне:
          Почистете морковите и ги настържете на едро ренде. Добавете яйцата, солта и брашното. Настържете отгоре кашкавала. Разбъркайте всичко и с влажни ръце оформете кюфтенца. Подредете ги в голяма тава, покрита с хартия за печене. Печете ги във фурната до готовност.

          Магданозени кюфтета
          Продукти:
          3 големи връзки магданоз
          3 яйца
          3 с.л. брашно
          200 г сирене щипка сол
          по желание щипка черен пипер

          Приготвяне:
          Измийте магданоза и отцедете излишната вода. Нарежете само листата на ситно. В купа чукнете яйцата и добавете натрошеното сирене, брашното, подправките и магданоза. Разбъркайте всичко.
          Оформете от сместа с ръце кюфтенца и ги подредете в голяма тава, покрита с хартия за печене.
          Може да ги сервирате с кисело мляко или чеснов сос

          Супа от коприва
          Продукти:
          1 пакет коприва
          2 л. вода
          2 бр. морков, 3 скилидки чесън, смлян
          1 малък домат или 2 с.л. пюре от домати
          1 бр. картоф, обелен и нарязан
          2 шепи фиде
          30 г масло + 4 с.л. олио
          1 жълтък
          3 с.л. кисело мляко
          пресни зелени подправки – джоджен, магданоз
          сол и черен пипер на вкус
          Начин на приготвяне:
          Измийте копривата и отстранете стъблата.
          Кипнете водата и пуснете в нея копривата да поври 3-4 мин. заедно с щипка сода. Изключете котлона и оставете копривата вътре да се попари добре докато приготвите останалите зеленчуци. Разтопете маслото, прибавете олиото и добавете към тях настъргания морков и чесъна. Разбъркайте бързо докато мазнината се пооцвети в жълто и чесънът поомекне. Прибавете веднага 1 черпак от копривената вода. Добавете картофа и доматите и задушете за 5 мин. През това време отцедете копривата и я накълцайте. Прибавете фидето и солта и варете за 10 минути. Направете застройка.

          - Реклама -

          ➡️Вкусна пролет
          3 рецепти кюфтета от моркови и магданоз и супа от коприва

          Морковени кюфтета
          Продукти:
          430 г моркови
          2 бр. яйца
          1/2 ч.л. сол
          30 г брашно
          80 г кашкавал

          Приготвяне:
          Почистете морковите и ги настържете на едро ренде. Добавете яйцата, солта и брашното. Настържете отгоре кашкавала. Разбъркайте всичко и с влажни ръце оформете кюфтенца. Подредете ги в голяма тава, покрита с хартия за печене. Печете ги във фурната до готовност.

          Магданозени кюфтета
          Продукти:
          3 големи връзки магданоз
          3 яйца
          3 с.л. брашно
          200 г сирене щипка сол
          по желание щипка черен пипер

          Приготвяне:
          Измийте магданоза и отцедете излишната вода. Нарежете само листата на ситно. В купа чукнете яйцата и добавете натрошеното сирене, брашното, подправките и магданоза. Разбъркайте всичко.
          Оформете от сместа с ръце кюфтенца и ги подредете в голяма тава, покрита с хартия за печене.
          Може да ги сервирате с кисело мляко или чеснов сос

          Супа от коприва
          Продукти:
          1 пакет коприва
          2 л. вода
          2 бр. морков, 3 скилидки чесън, смлян
          1 малък домат или 2 с.л. пюре от домати
          1 бр. картоф, обелен и нарязан
          2 шепи фиде
          30 г масло + 4 с.л. олио
          1 жълтък
          3 с.л. кисело мляко
          пресни зелени подправки – джоджен, магданоз
          сол и черен пипер на вкус
          Начин на приготвяне:
          Измийте копривата и отстранете стъблата.
          Кипнете водата и пуснете в нея копривата да поври 3-4 мин. заедно с щипка сода. Изключете котлона и оставете копривата вътре да се попари добре докато приготвите останалите зеленчуци. Разтопете маслото, прибавете олиото и добавете към тях настъргания морков и чесъна. Разбъркайте бързо докато мазнината се пооцвети в жълто и чесънът поомекне. Прибавете веднага 1 черпак от копривената вода. Добавете картофа и доматите и задушете за 5 мин. През това време отцедете копривата и я накълцайте. Прибавете фидето и солта и варете за 10 минути. Направете застройка.

          ОЩЕ ОТ ПРЕДАВАНЕТО

          Физиогномиката – древно знание за съвременни прозрения. разговор с Валерия Цимбал

          Какво разкрива лицето ни за нашата личност, емоции и дори съдба? В епизода ще се потопим в мистериозния свят на физиогномиката – науката за...

          Стик, топка и страст – младите надежди на хокея кипят от енергия. Разговор с Даяна Петкова, треньор

          Тренировките се провеждат на открито в Национална спортна академия. Ще видите как протича една тренировка и треньорката им Даяна Петкова Младите надеждите на хокея...

          Спомени в тоналност до мажор: ученици питат любимата си учителка за детството ѝ. Разговор с г-жа Нина Михайлова

          В епизода гостуваме на националното музикално училище „Любомир Пипков“! Ще ви запознаем с учениците на 3 б клас и класния им ръководител – г-жа...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ

          Зареждане…

          Зареждане…

          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions