Време е за нашата любима рубрика, в която кухнята оживява, а рецептите се превръщат в грижа, вкус и вдъхновение. Наш гост е една дама, която съчетава няколко таланта в едно – тя е майка на две деца, кулинар по душа и фотограф с око за детайла. Тя не просто готви – тя създава история с всяка чиния.
Гост Ваня Грозева – автор на здравословни, вкусни и красиви рецепти.. Пригответе се за вкусно вдъхновение.
АКЦЕНТ
➡️ Двойна сладоледена наслада
Шоколад и малина без угризения
РЕЦЕПТИ:
ШОКОЛАДОВ СЛАДОЛЕД
400 мл. кокосово мляко на стайна температура, висока масленост
1 бр. замразен банан
150 гр. фъстъчено масло
90 гр. мед или кленов сироп
30 гр. какао
За хрупкава обвивка:
200 гр. черен шоколад
2,3 с.л. кокосово масло
СЛАДОЛЕД ОТ КАШУ И МАЛИНИ
100 гр. кашу
300 гр. малини
400 мл кокосово мляко
90 гр. мед
ванилия
За хрупкава обвивка:
300 гр. шоколад 2 с.л. кокосова мазнина
150 гр. сурово кашу