„Месото и млякото на животното са в пряка зависимост от храната му. Ако това животно всеки ден яде билки, тези билки после отиват в млякото, съответно в сиреното, в кашкавала и т.н.“
Това каза съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев, който беше гост в предаването „Делници“ с водещ Николай Колев.
Караколев допълни, че тези неща се случват, ако животните пасат навън и изясни, че кравите у нас на над 90% се гледат само в обор.
„Кравата не пасе. Тя се гледа на ясли. Там се дават готови фуражи и не консумира билки“, каза още гостът.
Съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация обясни, че бъдещето на животновъдството у нас е свързано с кооперирането на селските стопанства. По думите му страната ни е сред тези с най-ниска степен на сдружаване на производителите в този бранш.
Симеон Караколев: Месото и млякото на животното са в пряка зависимост от храната му
„Месото и млякото на животното са в пряка зависимост от храната му. Ако това животно всеки ден яде билки, тези билки после отиват в млякото, съответно в сиреното, в кашкавала и т.н.“
Това каза съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев, който беше гост в предаването „Делници“ с водещ Николай Колев.
Караколев допълни, че тези неща се случват, ако животните пасат навън и изясни, че кравите у нас на над 90% се гледат само в обор.
„Кравата не пасе. Тя се гледа на ясли. Там се дават готови фуражи и не консумира билки“, каза още гостът.
Съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация обясни, че бъдещето на животновъдството у нас е свързано с кооперирането на селските стопанства. По думите му страната ни е сред тези с най-ниска степен на сдружаване на производителите в този бранш.
Това е биологията както на животното ,така и на човека.
Съвсем простичко е .
Месото има трайност една година във фризер. Представете си какво ни продават фирмите, возещи 35 годишно месо, от нечий военен резерв.