София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

СГП: Екстрадицията на българката е заради твърдения за участие в ОПГ, с цел измама и пране на пари

"Това е съучастник в евентуална престъпна дейност на така известната криптокралица Ружа Игнатова"

пропускане

"В рамките на днешния ден беше получено писмо от Департамента по правосъдие на САЩ, с което изразяват благодарност за ползотворната работа с българската прокуратура по повод наказателно преследване на български граждани, което се осъществява на територията на САЩ. Българският гржданин е от женски пол с инициали И.Т., като той е предаден на 20 март 2023 г. от служители на ГД "Охрана" при Министерството на правосъдието на опълномощени служители на американските власти на летището в град София. Също така е получена информация от Департамента по правосъдие на САЩ, че българският гражданин вече е пристигнал на тяхна територия."

Това заявиха от Софийска градска прокуратура на брифинг относно екстрадираната в САЩ българка, която е била сътрудничка на криптокралицата Ружа Игнатова.

"Екстрадицията е поискана във връзка с твърдения за извършени престъпления, а именно участие в ОПГ, създадена с цел измама и пране на пари. Това е съучастник в евентуална престъпна дейност на така известната криптокралица Ружа Игнатова", добавиха от Софийска градска прокуратура.