София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

След седмица напрежение: Министър Хинков е в "Пирогов"

От болницата ще заявят иск срещу Хинков заради уронване на престижа на лечебното заведение

2 месецаПолитика 48 Марияна Стойчева

,,Дължах тази среша на ръководството и на работещите в лечебното заведение'', каза здравният министър и допълни, че ситуацията към момента е такава, тъй като е бил длъжен да реагира по този начин, след констатациите в одитния доклад.

,,В противен случай щях да бъда обвинен в бездействие'', посочи още Хинков.

,,Болница „Пирогов“ е в стабилно финансово състояние и ще продължава да обслужва всички нуждаещи се пациенти'', каза директорът на болницата д-р Димитров.

,,Ще изчакам да завършат проверките на Агенция за държавна финансова инспекция и на прокуратурата, и ако бъдат открити нарушения, ще си понеса наказанието'', допълни той.

До срещата се стигна след размяна на покани между здравното министерство и "Пирогов". От болницата заявиха, че ще заявят иск срещу Хинков заради уронване на престижа на лечебното заведение с неговите твърдения, че болницата работи на 30 млн. лв. загуба.

Отстраняването на шефа на лечебното заведение Валентин Димитров бе стопирано, след като той подаде жалба.

От ГЕРБ заявиха, че с уволнението на директора ПП-ДБ изчерпват допълнително доверието в себе си.